Hard Rock Cafe's- ne joissa olemme käyneet

Tänään 18.5.20 tulee kuluneeksi 14-vuotta siitä, kun Suomi otti historiallisen ensimmäisen Euroviisuvoittonsa Lordin Hard Rock Hallelujah- kappaleellaan Kreikan Ateenassa. Tästä kätevästi "aasin siltana" päädyin kirjoittamaan Hard Rock Cafeista, joissa olemme matkoillamme käyneet. Muistelen rockhenkisiä ravintoloita, jotka osaa ihastuttaa  ja toisia vihastuttaa,  joista silti jokainen kuitenkin haluaa ostaa t-paidan josta tyhmempikin vastaantulija näkee että kyllä, reissussa on käyty!

Vuosien ajan mekin harrastimme tuota paitojen ostoa, mutta näin vanhemmiten tuliaisiksi on alkanut kertyä pinssejä ja jääkaappimagneetteja. Ne kun eivät ajanmittaan nuhjaannu käytössä tai "mystisesti" kutistuu pyykinpesukoneessa.

Ravintoloiden tarjonta niin ruuan kuin ostosten suhteen ovat hyvin samanlaisia, olit sitten missä päin maailmaa tahansa. Itselleni ei ole noussut käydyistä paikoista tämän vuoksi mikään ylitse muiden vaan kokemuksia siivittää lähinnä ravintoloiden vaihteleva sisustus ja palvelu, jonka ansiosta ravintolat ovat luoneet omaleimaisen tunnelmansa. 

 

HRC LONTOO

Ravintola joka muodostuu kahdesta erillisestä rakennuksesta: toisessa on itse ravintola ja naapuri rakennuksessa kauppa. Pari on Lontoon matkoillaan muutaman kerran käynyt kyseisessä kohteessa ja joka kerta sinne meneminen ja varsinkin sieltä pois pääseminen on tuottanut suurta hämmennystä.

Ravintolan edessä on Green Parkin bussipysäkki, johon pysähtyvät linjat 9,14,38 ja C2. Tämän osuuden olemme selvittäneet aina hienosti! Pois lähteminen paluusuuntaan onkin sitten teettänyt tälle parille päänvaivaa joka kerta ellei sitten päätä jatka matkaa suoraa kohti Piccadilly Circusta samoilla busseilla tai hissuksiin kävellen. Ravintolan kohdalla Piccadilly on jaettu rautakaiteella kahteen osaan, jonka vuoksi tien ylittäminen ei niin vain onnistukkaan. Oikealle päin lähtiessä edessä onkin sitten sellainen maanalainen kävelykatuhärdelli, että noin 99%sti sinne mentyämme olemme kadottaneet suuntavaistomme totaalisesti ja nousseet aina väärälle kadulle. Ehkä jonakin kauniina päivänä opimme vielä tämänkin asian, mutta viimeksi viime marraskuussa iltapimeällä, ei viitsinyt kauhean kauaa tunneleissa lymyillä ja navigoida oikeaa suuntaa, sen verran jännittävän näköistä porukkaa niissä hengaili.

Tästä ravintolasta löytyi oikein mukavaa ja avuliasta henkilökuntaa. Tunsimme olevamme todella tervetulleita ja palvelu oli hyvin sujuvaa. Saimme myös pariin kiperään kysymykseemme neuvoa, koskien musiikkiliikkeitä Lontoon sydämessä. Vinkiksi muillekin, jos tahdotte shoppailla kunnon levydivareissa, niin suunnatkaa silloin Sohoon ja sieltä  Denmark streetille. Samalla kerralla voi ikkunashoppailla Carnaby streetin loisteliasta muotitarjontaa.

 

HRC EDINBURGH

Pysytään edelleen Brittien saarella, mutta matkataan Skotlantiin. Siellä HRC sijaitsee uudenkaupungin puolella, reippaan 10minuutin kävelymatkan päästä vanhan kaupungin puolella sijaitsevasta kuuluisasta Royal Mile kadusta.

Muistikuvat tähän kyseiseen paikkaan ovat hieman hatarat, koska aikaa vierailusta on vierähtänyt jo 8 vuotta. Olimme silloin liikenteessä isommalla porukalla ja käytännössä kaupunki oli meille jokaiselle vieras. Ainut asia jonka jokainen osasi googlettaa, oli varma ruokapaikka Hard Rock Cafe. Myöhemmin ravintola osoittautui hyväksi kiintopisteeksi lentokentälle suuntaaville, sillä ravintolan edessä oli bussipysäkki, josta pääsi kätevästi suoraan kentälle vajaassa 40 minuutissa.

 

HRC PRAHA

Vanhankaupungin sydämessä, kiven heiton päässä Raatihuoneen kuuluisasta Astronomisesta kellotornista sijaitsee Prahan HRC. Rakennuksen etupihalla on pieni viehättävä aukio, jossa on katettuja terasseja sen ympärillä olevilla ravintoloilla. Sisälle putiikkiin astuessa suoraan edessä aukeaa monikerroksinen ravintola, vaatekaupan jäädessä omaan tilaan vasemmalle puolelle.

Ravintolaa hallitsee upea baarisaareke ja sen yläpuolella tuhansista kristalleista koostuva kitarakuvio. Sivusta nousee portaat ravintolan yläkerroksiin joita on kolme. Täällä kuten kaikissa muissakin ravintoloissa, seinillä on niin paljon eri muusikoiden esineitä, että jos ruuan tulo kestää, niin voi aikaansa kuluttaa niitä katselemalla.

 

HRC BERLIINI

Berliini HRC sijaitsikin sitten jo hieman kauempana keskustasta. Tai no kaukana ja kaukana, riippuen siitä missä päin Berliiniä majailee. Berliini itsessään oli jo niin laaja käsitys, että meille tuonne ravintolaan meneminen tuntui olevan matkan takana, vaikka majailimme aivan Brandenburgin portin liepeillä.

Otimme siis allemme metron ja matka taittui vartissa Kurfürstendammin kaupunginosaan. Tästä kun jatkoi toisen vartin yhden metron vaihdolla eteenpäin, pääsi ihastelemaan Berliinin Olympiastadionia. Suosittelen käyntiä!

Ravintolassa oli ihana terassialue toisessa kerroksessa, josta olikin mukava seurata kadulla perä perään ajavia luxusautoja. Mersut, Audit ja Ferrarit häikäisivät kilpaa auringonpaisteen kanssa.

HRC BUDAPEST

Budapestin ravintolaan on helppo löytää, sillä se sijaitsee kaupungin pääostoskadun Vaci utcan varrella, aivan Vörösmarty aukean kupeessa. Tämä paikka on jäänyt lähtemättömästi mieleen sen aivan loistavan asiakaspalvelun ansiosta. Täällä tarjoilijamies kyseli kuulumiset tavanomaiseen tapaan ennen ruokailua, mutta laskua tuodessaan istahti pöytäämme jutustelemaan niitä näitä ja antoi hyviä tippejä mitä Budapestissä kannatti kokea. Emme kokeneet tätä tapahtumaa millään lailla häiritseväksi ja mietimmekin jälkikäteen, että voi kun meilläkin osattaisiin tuollainen rento ja omaperäinen asiakaspalvelutyyli, eikä kaikkea tehtäisi aina niin kaavamaisesti ja jäykästi. Tällaisilla pienillä asioilla matkasta jää mukavat muistot ja monesti voi olla niin, että vaikka ruoka ei niin poikkeavaa olekaan, niin pelkän mieleenpainuvan asiakaspalvelun takia palaamme vielä uudestaan.

HRC NIZZA

Nizzan HRC sijaitsi vilkkaan Promenade Des Anglaisin varrella. Itse ravintola oli ulospäin vaatimattoman näköinen ja sisätilatkin olivat huomattavasti pienemmät ja koruttomammat kuin edelliset, joissa olemme käyneet. Puotipuoli oli hyvin pieni ja suppea. Ravintolan puolta hallitsi iso baaritiski. Asiakaspalvelu oli hyvin kohteliasta eikä ihan niin rennon tuttavallista, mihin olemme näissä paikoissa tottuneet. Iso plussa oli kuitenkin upeat näkymät terassilta!
HRC KRAKOVA

Tänne oli helppo löytää, HRC sijaitsi Vanhankaupungin torin laidalla, joten tmän paikan varmasti löytää. Katutasossa sijaitsi pieni kauppa, josta matkaan lähti tuliaispaita. Samassa tasossa sijaitsi baari ja yläkerrassa oli iso, valoisa ravintola-alue. Isoista ikkunoista saattoi seurata torielämää.


Tottahan kun paikan päälle olimme tulleet, burgerit valittiin listalta. Erittäin hyvät ja mehevät ja kyytipojaksi tuopillinen olutta sekä puolalaista siideriä. Tätä juomaa etsittiin uudestaan kaupastakin.Olen tottunut, että  HRC:n paikoissa vessat ovat ensiluokkaiset:  suuret, siistit  ja bling bling koristellut, tämä oli poikkeus. Vessatilat olivat pienet ja yllättävän epäsiistit, silti luotin siihen, että muu osa ravintolasta olisi kunnossa enkä saa paikasta vatsanväänteitä, enkä myöskään saanut. Joten suosittelen lämpimästi, jos kyseisen ketjun paikoista pitää!

Kommentit

Viikolla luetuimmat