Krakova -syö & juo. Parin suositukset

Ennen matkaan lähtöä, oli se sitten mikä reissu tahansa, käytän parviälyä hyväkseni ja kyselen kohteesta hyviä ravintola/kahvila vinkkejä. Niin tein tälläkin kertaa ja muutaman hyvän vinkin sainkin, jotka sitten paikan päällä käytiin testaamassa. Useimpaan mentiin sitten vaan vatsa edellä.. 


Aamupalaa Cafe Camelot

Tämä 1920-luvun alussa bordellina toimiva rakennus, jonne silloiset taiteilijat kokoontuivat, oli nyt lumoava, moni kerroksinen ja värinen kahvila, jossa oli vaikea päättää missä halusi istua, kun jokainen pikku huone oli erityylillä sisustettu ja toinen toistaan hurmaavampi. Tunnusta, vaihdoimme paikkaa kolmesti, ennen kuin saimme sen "täydellisen paikan" ikkunan ääreltä. Tarjoilija jo hieman naureskeli  touhullemme, mutta hän oli ilmeisesti tottunut kyseiseen toimintaan.


Pöytävalintamme lopulta lukittuamme, tilasimme listalta kaikkea mahdollista: kahvia, tuoremehua, lämpimiä sämpylöitä, munakasta, croissantteja.. Oikeasti kaikki listalla olevat tuotteet olivat sellaisia, että pöytäkoreaksi vaan!Vietimme kahvilassa pitkän tovin paikan kiireettömyydestä ja tunnelmasta nauttien.Vain vessakäytävä muistutti kiinteistön entisestä boheemista elämästä.Tätä kohdetta meille vinkattiin ja jaan suuren suosittelun eteen päin: älä ohita matkallasi!

Lounasta Pierogarnia Krakowiacy

Riemunkirjava ulkoasu houkutteli astumaan sisälle vielä kirjavempaan ravintolaan. Tiskin takana hääri perinteiseen puolalaiseen kansallispukuun pukeutunut nainen. Tilaus hoidettiin suoraa tiskiltä ja sen jälkeen annos putkahti noutopöydälle itse haettavaksi.

Odotellessa annoksiamme saatoimme vain arvailla mitä olimme tilanneet. Seurasimme myös sivusta kuuden hengen naisryhmää, joilla oli selkeitä ongelmia tilausta tehdessä, yhteistä kieltä kun ei millään meinannut löytyä, ei puolaksi eikä englanniksi. Lopulta kun he saivat annoksensa, niistä nautittiin vain puolittain ja loput haluttiin pakata mukaan. Tarjoilijan kasvoilta paistoi turhautuminen koko naislaumaa kohtaan. Mahdotonta säätöä ja metelöintiä puolen tunnin ajan!
Lopputulema oli hyvää ja edullista. Kyllä näillä palleroilla nälkä taltutettiin. Kannattaa piipahtaa jos haluaa maistaa jotain paikallista.


Tämäkin ravintola vinkattiin minulle Facebookin Maatapitkin matkustavien ryhmässä. Kiertelimme Kazimierzin aluetta, kun kova sade yllätti meidät. Onneksi olin aiemmin kartalta kyseistä paikkaa hahmotellut ja saavuimme paikalle ennen kuin kastuimme kokonaan.


Vaikka julkisivu oli kylmän oloinen, eikä sitä heti hoksannut ravintolaksi, oli sisätila lämmin ja se suorastaan pursusi yksityiskohtia. Sisällä olevien esineiden avulla pystyi nopeasti luomaan kertomuksen alueella eläneiden juutalaisten elämästä. Ihastuin paikkaan välittömästi!Otimme lämmikkeeksi kahvit ja makean sitruunaleivoksen, joka ei säästynyt kuvaan asti...


Kahviloita Krakovassa piisasi ja niiden upeita leivoksia oli vaikea vastustaa... 

Cafe Mini oli nimensä mukaisesti pienen ja hieman tylsän näköinen paikka Grodzka kadun varrella, mutta kun astuimme reippaasti kioskin sisälle sen takaosasta avautui lähes juhlallinen kahvilaosio kristalli kruunuineen ja empire-kalusteineen. Tämänkin kahvilan ohi olisimme kävelleet, ellei allekirjoittaneelle iskenyt julmettu vessahätä. Vessakin löytyi salin perältä ja se oli kahvilan nimen mukaisesti "mini". Polvet kolahtivat oveen kun pöntölle istahti! Siinä saattoi minua kookkaampi asiakas ihmetellä, kuinka tarpeensa sai kunniallisesti toimitettua, ennen kuin ahtaanpaikankammo iskee ja sen jälkeen vielä nostettua housut ylös, ettei tarvinnut ovea avata ja samalla tuijotella silmiin seuraavaa tulijaa?
Klub RE

Hotellimme naapurissa oli aivan ihana klubi, jonka puutarha oli kuin satukirjasta. Krakovan keväisessä illassa, puissa roikkuvien valojen hämyssä oli tunnelmallista istua ja nauttia olusista. Alakerran kellaribaarissa oli erilaisia huoneita jotka olivat heti alkuillasta täynnä nuoria. Tiskin takanakin hääri tarjoilijatar, joka tuskin oli vielä kahdeksaatoista... Täällä kai sillä iällä ei ole niin nöpön nuukaa, kun asiakkaatkin näyttivät lähinnä 16 vuotiailta lomalaisilta.Piipahdimme myös Hard Rock Cafessa, josta juttua voit lukea myös täällä


Onko sinulla tiedossa joku ihana ravintola tai kahvila, jota haluisit suositella?

Kommentit

 1. Kivalta kuulostavia paikkoja kaikki. Monesti tulee mietittyä paljonkin etukäteen, missä sitä pysähtyisi syömään / pitämään taukoa. Krakovassa suunnitelmamme oli pysähtyä mahdollisimman paikallisen oloisissa paikoissa ja sekin toimi varsin hyvin, herkullista oli ruoka.

  VastaaPoista
 2. Joskus on kiva "eksyä" minne mieli tekee, mutta varsinkin ensi ravintolat valitsen suosituksien mukaan, ettei pääse itku-potku-nälkäraivarit yllättämään matkaajia :)

  VastaaPoista
 3. Tuo Cafe Camelot näytti kyllä aivan upealta aamiaispaikalta. Mutta nuo muutkin ravintolat kyllä kelpaisi.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä iski Krakova-ikävä. 🤩 Siellä on hyviä ravintoloita ja kahviloita enemmän kuin millään ennättää testata. 🙂

  VastaaPoista
 5. Kivankuuloisia paikkoja kaikki! Me kävimme Krakovan Hard Rock Cafessa ja veimme myös paikallisoppaamme sinne ensimmäistä kertaa. Hän puolestaan tutustutti meidät paikallisiin erikoisuuksiin, josta mieleen on jäänyt erityisesti leipään kaiverrettu keitto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HRC on aina "tarkistettava" , jos sellainen vastaan tulee! Tuohon leipään kaiverrettua keittoa maistoimme ensimmäisen kerran Prahassa 2010. Innostuimme siitä niin, että teimme sitä usein kotonakin :)

   Poista
 6. Etukäteisvalmistelu paikkojen löytämiseksi olisi varmaan paikallaan, mutta kovin usein meille käy niin, että kun on sopivan tauon paikka tai nälkä yllättää, niin sitten etsitään lähin minimikriteerit täyttävä paikka. Minimikriteereinä usein myös se, ettei tarvitse tehdä varauksia eikä jonottaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseni ei ole koskaan tarvinnut jonotella ravintoloihin. Teinin ollessa nuorempi, saattoi itku-potku-raivari iskeä, kun hänelle sopivaa ravintolaa ei löytynyt kun nälkä yllätti :)

   Poista
 7. Ehdottomasti Hamsa ja Awiw Szeroka kadulla on sellaisia, joissa kannattaa käydä. Krakovassa on valtava määrä ihania ravintoloita. Hyvä postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Paikka oli kyllä ihana ja harmittaa ettei ihan joka kadun kulmaa ehtinyt tutkia, jää jotain seuraavaan kertaankin :) Kiitos siis vinkistä!

   Poista
 8. Ihanan näköisiä paikkoja! Kivat ruokakokemukset on yleensä matkojen parasta antia, toki kiinnostavat historialliset kohteetkin ovat tärkeitä (minulle siis) mutta ruoka ja siihen liittyvät kulttuuri on kyllä kaikkein kiinnostavinta 🤩

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan Sinua! Hyvä ruoka ja mielenkiintoinen kulttuuri tekevät matkasta muistelemisen arvoisen. Eikä yhtään pidä väheksyä matkakumppaniakaan, joka jaksaa kaikki oikkuni :)

   Poista

Lähetä kommentti

Viikolla luetuimmat