Great Polonia Krakow Old Town -budjettimatkalaisen hotelli löytö Krakovassa

Huhtikuisen Krakovan reissun hotelli löytyi todella lyhyellä varoitusajalla Booking.comista . Koska hotelli vaikutti olevan hintaansa nähden liiankin hyvä, olin hieman skeptinen sen suhteen, että varmasti perillä ei odota sitä mitä luvataan. Mutta toisin kävi, majoitus oli parempi kuin kuvittelin!

Hotelli sijaitsi vanhan kaupungin muurien sisäpuolella, vain pienen kävelymatkan päässä keskusaukiosta,  Wawelin kukkulasta, juutalaiskorttelista sekä rautatieasemasta. Sijainti siis täydellinen, halusitpa tutkia mitä aluetta tahansa!

Huone oli söpö, viistokattoinen ja se sijaitsi ylimmässä kerroksessa. Huoneen kattoikkunasta näkyi vanhan kaupungin talojen kattoja ja kirkon torneja, joita ihailin aamuin illoin, kuunnellen mustarastaa laulua sekä tasatunnein Pyhän Marian kirkontornista kuuluvaa trumpetin soittoa, joka tuntui loppuvan kuin seinään. Mikä tämä soitto oli, siitä tarinaa seuraavassa postauksessa..Kylpyhuone oli kerrankin ruhtinaallisen suuri, valoisa ja laskutilaa oli tarpeeksi. Täysi vastakohta vuoden takaiseen Nizzan hotellin muutaman neliön vessanpönttö/suihkukoppi-yhdistelmälle. Muuten sekin hotelli ja huone olivat täydellisiä.

Aamiainen tarjoiltiin alakerrassa, jonne pääsi kätevästi suoraa hissillä. Olimme tapamme mukaan joka aamu ne ensimmäiset ruokailijat! Pöydät notkuivat erilaisia herkkuja: suolaista ja makea. Valikoima vaihtui päivittäin. Aamiaishuoneessa oli käytettävissä kahvikone, josta sai juoda kahvia koko päivän niin paljon kun jaksoi. Tarjolla oli myös vesipulloja, joita sai ottaa mukaan.Koska saavuimme hotellille jo ennen aamu kymmentä, niin huoneemme ei luonnollisestikaan ollut vielä valmis, joten jätimme laukut säilöön ja lähdimme etsimään erästä tiettyä aamiaispaikkaa jota minulle oli erilaisissa  matkailuryhmissä suositeltu. Ja tälläkin kertaan kannatti kuunnelle parviälyä, sillä paikka oli todellinen helmi! Siitä tarinaa myöhemmin, kuten muutamasta muustakin ruokapaikasta, joissa kävimme. (postaus löytyy täältä )


Kommentit

 1. Me ollaan käyty useasti Krakovassa, on mun lempikaupunki. Onkin kova ikävä sinne. Viimeksi oltiin jouluna 2019 ja korona sitten hiukan vaikeutti sinne matkustamista. Aina kun itsellä oli loma, niin Puola sulki ovensa.
  Jos kiinnostaa tutustua meidän porukan reissuun, niin laitan linkin :) Mukavaa viikonloppua.
  https://villananna.vaikuttajamedia.fi/tag/krakova/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krakova oli kyllä hieno paikka, varmasti mekin vielä sinne uudestaan palataan! Kiitos linkki vinkistä, täytyy ottaa seurantaan :)

   Poista
 2. Ihana Krakova, sinne täytyy päästä vielä uudestaan! Ehdin syksyllä 2019 eli juuri ennen pandemiaa tutustumaan kaupunkiin ja paljon jäi nähtävääkin. Tämä hotelli vaikuttaa hyvältä, pitääpä laittaa se korvan taakse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotelli oli kyllä huippu hintaansa nähden! Ehdottomasti menisin uudestaan, jos joskus vielä Krakovaan palaamme.

   Poista
 3. Kuulostaapa mainiolta hotellilta. Meidänkään hotelli ei varsinaisesti huono ollut sijainniltaan eikä muutenkaan, mutta teidän vetää kyllä pidemmän korren. Myäs aamiainen näyttää sangen hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä ole hetkeen tallaista kattausta nauttinut, melkein ollut aina se kinkku, juusto ja paahtoleivän pala. Yksi hotellin valinta kriteerimme on, että aamupalalla jaksaa pitkälle päivään. Toisinaan mainoskuvat antavat ymmärtää enemmän, mitä todellisuus sitten on. Nyt kävi toisin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Viikolla luetuimmat