Turistina iloisessa Itä-Suomessa

Lomailimme viisi päivää oman liittomme mökissä Punkaharjun maisemissa, tutkien lähiseutua ja tehden myös päiväretket Savonlinnaan ja Kerimäelle.

Mökkimme sijaitsi Punkaharju Resortin alueella, josta oli kätevä käydä läpi harjualueen kohteita. Kävimme  tutustumassa Aseman Taidelaiturin antimiin,  jossa oli mm Andy McCoyn ja Miina Äkkijyrkän tuotantoa. Päiväkahvit juotiin  Wanhalla koululla ja iltakävelyllä käytiin Hotelli Punkaharjulla. Vielä lähtöpäivänä piipahdimme Johanna Orasen taidekartanossa.

Savonlinnassa kävimme tietenkin ihastelemassa Olavinlinnaa maalta ja laivasta käsin, herkuttelimme torilla sekä etsimme aarteita Retro kirpputorilta.Kerimäellä tutustuimme maailman suurimpaan puukirkkoon, ruokailtiin kirkon kupeessa, vietettiin useampi tunti uiden kirkkorannassa ja täältäkin löydettiin kotikirppikseltä kotiin viemisiä.

Reissu aloitettiin hieman rennommalla navigoinnilla mutta ei se haitannut, sillä ajeltuamme pikkuteitä pitkin vastaan tuli mm ihastuttava Suovanlahden Kahvila Myllytupa ja Rautalammin upea puukirkko, joka on yksi suomen suurimmista Kerimäen kirkon lisäksi. Valitettavasti kirkon ovet olivat lukossa, joten ihastelimme sitä vain ulkopuolelta.

Paluumatka pohojanmaalle tehtiin myös hieman pitkän kaavan mukaan, yöpyen Lahdessa ja tietenkin kävimme ihailemassa näköaloja suurmäen huipulta. Lippu ylös maksoi 8€ ja sillä olisi päässyt myös tuolihissin kyytiin, mutta me emme sitä tilaisuutta käyttäneet. Pelkkään tuolihissiin lippu maksoi 4€.

Parhaat kohdevinkit saimme keskustelemalla paikallisten kanssa. Nämä savolaiset ovat aika lupsakkaa ja huumorintajuista väkeä. Oma murre kun poikkeaa heidän omasta, niin heti sai juttu kaveria, kun pyysivät ensin "laittamahan puukot tuppeen".

Kaikista näistä ihanista Punkaharjun vierailukohteista kirjoittelen lähiaikoina lisää. Pysy kuulolla ja ota tavisturistin vinkit haltuun!

Kommentit

Viikolla luetuimmat