Krakova - kevättä vastaanottamassa!

Jo monen vuoden haaveemme lopultakin toteutui, kun huhtikuussa suuntasimme neljän päivän lomalle Krakovaan. Tässä pieni läpileikkaus matkasta ja seuraavissa postauksissa muutama vinkki ravintoloista, nähtävyyksistä sekä esittelyssä myös ihana hotellimme, joka oli täyden kympin majoitus.Matkaa Krakovaan oli tosiaankin tehty jo useana vuonna, mutta aina joku kumma esti lähtömme. Olin jo lähes tulkoon heittänyt kirveen kaivoon koko kohteen suhteen, kunnes maaliskuussa sitkeän tutkiskelun jälkeen löysin budjetillemme sopivan lähdön huhtikuun loppupuolelle. Koko reissulle hintaa koti-ovelta takaisin koti-ovelle tuli tasa 400€ /hlö, ottaen huomioon, että meiltä lähtemiseen pitää varata jo yksi ylimääräinen päivä junamatkoineen ja hotelliöineen, ellei halua yöllä lähteä matkaa ja olla reissun ensimmäisenä päivänä jo lopen uupunut, johtuen vähistä yöunista. Lentomme lähti varhain tiistai-aamulla, joten perillä Krakovassa olimme jo aamutuimaan. Perillä meitä odotti taksi ja matka hotellimme oli ilmainen, sillä olin sen booking.com kautta ilmaiseksi saanut. Tässä kongretisoitui hyvin se, miksi kannattaa keskittää hotellivaraukset yhteen varausjärjestelmään. Myös hotelliimme olin saanut roiman alennuksen mobiilivarauksen yhteydessä. 


Taksikuski oli hyvin innokas kertomaan kaupunkinsa nähtävyyksistä ja pahoitteli, ettemme pääsisi matkallamme  Auschwitziin, siellä meneillään olevan muistotapahtuman vuoksi. Tämä asia olikin  tullut meille karulla tavalla tietoon, sillä matkamme yksi kohokohta olisi ollut käynti Auschwitzissa. Olin  retken sinne varannut jo kuukausi aiemmin  Get Your Guide- sovelluksen kautta ja kaikki oli sen puolin ok! Lähtöaamuna junassa istuessamme sain yllättäen viestin, jossa kerrottiin, että retki perutaan muistotapahtuman vuoksi, joka kestää koko Krakovassa olomme ajan. Rahat palautuivat jo saman vuorokauden aikana takaisin. Olin hyvin pettynyt, koska odotukset retkelle olivat kovat, mutta onneksi palveluntarjoaja toimi hienosti ja yllätyin rahojen nopeasta palautumisesta. Tulemme varmasti käyttämään tätäkin palvelua tarvittaessa tulevilla matkoillamme. Onpahan myös syy palata Krakovaan uudestaan!


Hotellimme Great Polonia Krakow Old Town sijaitsi vanhan kaupungin muurien sisäpuolella, 5min kävelymatkan päässä torista ja sen läheisyydessä olevista nähtävyyksistä. Wawelin kukkulalle käveli vartissa, kaupunkia kiertävää puistoa matkalla ihastellen.  Juutalaiskortteliin aikaa meni saman verran.

Lomallamme ei ollut mitään sen kummallisempaa suunnitelmaa, vain juhlistaa allekirjoittaneen pyöreitä vuosia ja nauttia olosta sekä katsella mitä minkäkin kulman takaa eteen tulisi.


Seuraavissa postuksissa esittelen paremmin tuon ihastuttavan hotellimme, kerron muutaman ravintola- ja kahvilavinkin ja sen mitä näimme ja koimme noina muutamana keväisenä päivänä. Ainakin muutama kirkko tuli kierrettyä -parin mukaan vähempikin olisi piisannut :)


Kommentit

  1. Näitä onkin hauska lukea, olimme nimittäin itsekin huhtkuussa Krakovassa. Meidän piti mennä sinne jo vuonna 2020, mutta korona pilasi tuon reissun. Mukava kaupunki, ja kiva lukea lisää. Harmi, että Auschwitz jäi väliin, mutta mukavaa, että kirkkoja tuli kierrettyä, niin meilläkin. Niitä Krakovassa piisaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidänkin reissun peruutti korona keväällä -20, sitten naapurin isäntä keväällä -22 ja taisi siinä olla jokunen mukin peruutus ennen noita, mutta pääasia, että nyt päästiin matkaan. Kannatti odottaa!

      Poista

Lähetä kommentti

Viikolla luetuimmat