Voihan korona!

Niinhän siinä kävi, kuten varmasti monelle muullekin, että hartaasti suunniteltu ulkomaanmatka tältä keväältä tyssäsi tähän himputin virukseen. Meidän oli tarkoitus lähteä huhtikuun alussa Krakovaan ja sieltä Ostravan kautta Prahaan.

Tappio oli katkera, mutta jotain hyvääkin se samalla poiki, sillä jo muutaman vuoden ajan olen harkinnut jonkin näköisen matkablogin kyhäelmää ja nyt kun tässä kotona on tullut "lomailtua" jo lähes kaksi kuukautta, ryhdyin puolisoni kehotuksella blogia tekemään. Kimmokkeena oli myös se, että hän lupasi osallistua tämän tekoon, varsinainen sanaseppo kun on, niin itseänikin jo jännittää mitä tästä tulee!

Meille Praha on kaikista matkakohteistamme se Ykkönen! Olemme käyneet siellä noin kymmenkunta kertaa näiden viimeisten reilun kymmenen vuoden aikana. Kevät on ehdottomasti parasta aikaa ja niistä reissuista tulemme varmasti paljon kertomaan.

Vierailemme lähinnä Euroopan kaupungeissa, sillä aika ja budjetti ovat rajallisia. Matka taittuu lentäen ja junalla sekä matkan pituudesta riippuen katselemme kaupunkeja yhdessä tai useammassa valtiossa. Suosikkikohteita Prahan lisäksi ovat Edinburgh ja Lontoo. Varmasti joku nyt ajattelee, että nämä paikat on jo niin nähty, mutta luulen että kyseiset kaupungit ovat varmasti  monen reissaajan kohdelistalla.

Välillä myös kaipaa kunnon löhölomaa rannalla maaten ja aaltoja kuunnellen. Silloin suuntaamme Kreikkaan. Vuosia sitten kun teini oli vielä lapsonen, hän oli meidän matkassa, mutta nykyään nämä reissut pari matkaa vain kaksistaan. Näilläkin reissuilla allekirjoittanut haluaa nähdä kaikki "pakolliset kivikasat", mutta aikaa rannalla löhöilyynkin jätetään.

Jos tarinat tulevat olemaan yhtä lennokkaita kuin meidän matkatkin, joita olemme lähes 20 vuotta saaneet yhdessä kokea, niin toivottavasti niistä joku "ummikko ulkomailla" saa käyttöönsä hyviä tippejä taskuunsa. Me kun matkaamme lähes turistina toisten joukossa, katsellen häpeilemättä kaikki massanähtävyydet. Mutta olemme oppineet matkoillamme myös sen, että kun vain rohkeasti uskaltaa poiketa siltä tutulta reitiltä, saattaa kulman takana odottaa seikkailu!

Tarkoitus on tehdä tästä uusi seikkailu kirjoittamisen suhteen. Katsotaan pääseekö pari matkaan tällä kertaa vai jäädäänkö vain suunnittelu vaiheeseen?

Tervetuloa matkalle mukaan !

 

Kommentit

Viikolla luetuimmat