Hotellin valinta hitti vai huti?

Hotellin valinta aiheuttaa aina suunnatonta päänvaivaa, ainakin tälle parille, olitpa sitten matkalla ulkomailla tai kotimaassa. Onhan se tärkeää kun reissuun lähtee, minkälaisessa hotellissa sitä päänsä tyynyyn painaa.

Tällä parilla on muutama nyrkkisääntö joista ei tingitä. Nämäkin asiat on opittu vuosien mittaan kantapään kautta. Varsinkin ulkomailla hotellihuoneen hinnassa ei kannata nuukailla. Säästetään sitten jossain muussa matkaan liittyvästä tai kotona. Se on  nimittäin niin, että jos isäntä ei saa nukuttua kunnolla, on koko reissu tuhoon tuomittu!

Meidän ehdottomat kriteerit hotellihuoneelle ovat

  • vähintään kolme tähteä arvosteluissa
  • sopivan kävelyetäisyyden päässä "keskustasta" tai sujuvat joukkoliikenneyhteydet
  • aamupala sisältyy hintaan
  • hyvä näköala on aina plussaa
  • rantalomilla merinäköala ja parveke, näistä voin maksaa myös ylimääräistä
  • booking.comin jäsenenä pyrin hyödyntämään myös minulle kertyneet edut, kuten aamiainen sisältyy hintaa, ilmainen huoneluokan korotus tai myöhäinen uloskirjautuminen
aina ei reissuilla näkymät hotellihuoneesta ole näin onnistuneet! Aegean Village Karpathos Hotel Waldstein Praha

Ennen hotellin valintaa luen myös ahkerasti muiden matkaajien kokemuksia mm Booking.com ja TripAdvisorista, jonne itsekin kirjoitan arvosteluita. Hyvät arvostelut muilta matkustajilta saattavat ratkaista valinnan. Varsinkin suomalaisten kokemukset kiinnostavat, sillä he antavat taatusti rehellistä palautetta!

Silti kaikista näistä, joskus jopa useiden viikkojen seulomisen jälkeen ja omasta mielestään täydellisen hotellin valinnan jälkeen, voi paikan päällä odottaakin ullatuus!! -negatiivinen sellainen.

Tässä muutama huonekommellus, joille on vuosien saatossa naurettu moneen otteeseen, mutta tapahtuma hetkellä tilanne ei kyllä naurattanut tippaakaan..

Budapestistä olin varannut kolmeksi yöksi City hotel Matyas. Toiveena oli huone mahdollisimman korkealta ja hyvällä näköalalla, mahdollisesti Tonavalle päin, se kun siinä vieressä virtasi. Yömyöhään perille päästyämme nuivan oloinen mies respasta kirjasi meille kaksi yötä. Hetken katselimme häntä suu auki. -Anteeksi, mutta meillä oli kyllä varaus kolmesta yöstä ja vedin esiin kopion varauksesta (kiikutan mukanani kaikista mahdollisista varauksista aina paperiversiot ja tässä tapauksessa se kyllä kannatti.) Mies tutki hetken varaustamme ja totesi, että hotelli oli täysi eikä heillä olisi antaa varaamaamme huonetta kolmelle yölle kuin vasta huomenna. Pakko oli siis oli ottaa se mikä annettiin ja näin ollen löysimme itsemme pohjakerroksesta, hotellin sisäpihalta, jossa huoneen ainut ikkuna oli katutason alapuolella. Nukuimme sen yön päällysvaatteet päällämme, matkalaukut ja osa huoneen huonekaluja pönkättynä ulko-oven eteen. Naapurihuoneista kun kuului sen verran jänniä ääniä, että ajattelimme sieltä kohta jonkun tulevan väkisin oven läpi. Eikä se riittänyt, sillä isäntä taisi nukkua sen lisäksi myös toinen silmä auki, sillä hän oli aivan varma että kadulta joku potkaisee ikkunan hajalle huoneeseemme ja murhaa meidät. Aamupalalle mennessämme huomasimme respassa virkailijan vaihtuneen. Kerroimme hänelle kuinka meidän oli yöllä käynyt ja hän tarkasti tilanteen. Meille löytyi heti vapaa huone neljännestä kerroksesta, joka vastasi varaustamme ja saimme siirtää tavaramme sinne. Hieman ihmetytti, että tuon viimeisen 8 tunnin aika tuskin kukaan oli kirjautunut hotellista ulos ja vielä ,että siivooja olisi huoneen siistinyt. Söimme aamupalan ja vaihdoimme huoneen sen kummempaa numeroa siitä nostamatta, vaikka näkymä Tonavalle jäi edelleen saamatta.

toiveena huone mahdollisimman ylhäältä,  Tonava- näkymällä oli vaihtunut pohjakerrokseen sisäpihalla..

Kreetalla olimme maksaneet lisämaksun huoneistosta merinäköalalla ja parvekkeella. Perille Theon päästyämme huoneisto oli kyllä kaunis ja tilava, mutta parvekkeelta näkyi vain muiden huoneistojen kattoja ja meri ainoastaan varpaille noustessa. Tätä en sulattanut vaan kilautin saman tien matkanjärjestäjälle ja vaadin huoneiston vaihtoa, olimmehan tulleet tänne lomalle koko perhe kahdeksi viikoksi. Iltaan mennessä huoneisto oli vaihdettu ja saimme herätä seuraavana aamuna ihanaan merinäkymään.

täydellinen näkymä merelle, niin parvekkeelta kuin makuuhuoneestakin

Halkidikiin otimme aikoinaan nopean äkkilähdön, eikä siinä sen kummemmin huoneita ehtinyt vertailla. Jos viikon hinta kun oli 299€, niin sitä saa mitä tilaa! Huone itsessään oli ihan toimiva ja jopa parveke löytyi, mutta esitteessä luvattu merinäkymä joka huoneesta, tarkoitti jotain sinistä rakennuksen kulman takaa, kuin oikein kovasti kaulaansa venytti. Huoneessa olevasta pienestä sähköliedestä sain ensimmäisenä aamuna niin kauhean sähkötällin, että luulin noutajan saapuvan! Silloin taisimme tehdä sen päätöksen, että huoneiden hinnoista ei nuukailla ja halvoissa äkkilähdöissä piilee aina joku juju.

Stirlingin matka oli kolmannen osapuolen järjestämä, emmekä voineet muuta kuin luottaa hänen sanaansa Hotel Golden Lionin korkeasta tasosta. Ehkä matkan sekavista järjestelyistä perille päästyämme emme olleet yllättyneitä, että huone ei ihan vastannut käsitystä "korkealaatuisesta" kun ikkunasta näkyi keskeneräinen rakennustyömaa ja roskasäiliöt. "Korkeataso" taisi näkyä ainoastaan isännän kukkarossa, kun hän pulitti koko hotellimaksun minulle syntymäpäivälahjaksi.

tämän huoneen kohdalla sana "korkeatasoinen" antoi aivan uuden näkökulman

Lontooseen matkasimme ystävien kanssa ja hotellivarauksen olimme tehneet yhdessä. Olettaen myös että saisimme samantasoiset huoneet Linden house hotellista, toisin kävi. Me saimme ihan kivan, tilavan huoneen ylimmästä kerroksesta (tässä tapauksessa se ei ole niin positiivinen asia, kun kyse oli vanhasta englantilaisesta rakennuksesta, jossa ei ole hissiä vaan kapea portaikko jossa juuri ja juuri mahtui kulkemaan ison matkalaukun kanssa.) Ystäviemme  huone oli kerrosta alempana ja se oli niin pieni, etteivät he pystyneet olemaan huoneessa yhtä aikaa seisaaltaan, eikä vessan ovi mahtunut avautumaan kunnolla. Kun saimme tietää asiasta marssimme välittömästi respaan ja vaadimme heille uuden huoneen, saman tasoisen kuin meillä, koska hintakin oli sama. Pienoisen nikottelun jälkeen heille vaihdettiin huone tilavempaan,  jossa ovet avautuivat kunnolla ja siellä pystyi kulkemaan niin ettei pökki toisiaan kyynärpäillä.

perinteiset englantilaiset näkymät ikkunasta olivat lähes ainoa positiivinen asia hotellin valinnassa

Joskus hotellin valinta saattaa tuoda yllätyksen -positiivisesti, vaikkei sitä odotakaan.. Näin kävi Bratislavassa, jossa piipahdimme yhdeksi yöksi junamatkalla Budapestistä Prahaan.  Olin varannut  hotel Mercure, koska se sijaitsi kätevästi juna-aseman läheisyydessä. Ulkoisesti hotelli ei tehnyt vaikutusta, mutta sisältä se oli lähes täydellinen! Tilat olivat loisteliaat heti ovesta astuessa ja respassa meitä tervehti todellinen asiakaspalvelija. Huoneemme hintaa ei kuulunut aamupalaa, mutta respa sen huomattuaan myi meille sen puoleen hintaan. Tämä 15e panostus kannatti, sillä aamupala oli todella loistava ja kaiken kruunasi kuohuviinit! Enpä ollut siihen mennessä saanut nauttia yhdessäkään hotellissa aamiaisella kuohuvaa. Pieni ripaus luxusta!

tätä hotellia suosittelen lämpimästi! juna-aseman läheisyydessä ja 10min kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista

                             Onko sinulla tullut matkoillasi hittejä vai huteja hotellien suhteen?

Pistä vinkit jakoon!


Kommentit

Viikolla luetuimmat