Lähimatkailijan kirppislöydöt

Tämä kesä meni lähinnä kotona oleillen isomman takapihaprojektin kimpussa, josta voit lukea täältä.

Teimme vain muutaman, päivän mittaisen pyrähdyksen lähikuntiin. Mutta oli paikka mikä  tahansa, ehdoton käyntikohde oli aina paikalliset kirpputorit joista noin 90% varmuudella jotain jäi käteen.

Jos joskus matkailet Etelä-Pohojanmaalle päin, niin tässä muutama kirppisvinkki. Aloitetaan kotivetoisesti kahdesta kirpputorista, jotka molemmat sijaitsevat täällä Kauhavalla, aivan keskellä kylää.

Antiikkia ja Aarteita

Tämä paikka on ehdoton suosikkini! Myyntiartikkelien määrä vaihtelee pihassa olevista vanhoista autoista aina sisällä oleviin pieniin posliiniesineisiin, siis kaikkea taivaan ja maan väliltä! Hieman vatsaa sisään vetämällä pystyt kulkemaan sisällä tavarapaljouden väliin muodostuneilla käytävillä ja tiirailemaan mitä mistäkin löytyy.  Jos suloisesta sekamelskasta et löydä etsimääsi, niin paikan omistaja Janne sen varmasti löytää, hän kun tuntee kaikkien tavaroiden paikat kuin omat taskunsa. Muistathan varata taskun pohjalle käteistä!

Lähes joka kerta on matkaan lähtenyt jotakin kivaa puutarhaan tuunattavaksi tai jos ei sillä hetkellä ole tarvetta, niin mieleen jää ainakin muhimaan jokin näkemäni esine ja palaan sitä kohta jo ostamaan.

Lisää liikkeestä voit lukea täältä.

tyttären levylöydöt Nämä löydöt yhdellä käynti kerralla. Aikaa meni 10min! Kesäkukille uusia astioita.[ Vanha Jaguar oli löytö , jonka tuunasin uudella värillä ja kukkakoreilla

Kirpputori Aarrekammio

Vuokrapaikkoihin perustuva kirpputori sijaitsee Kauhavan keskustassa olevassa Vallesmannin liikekeskuksessa, aivan kiven heiton päässä Antiikkia ja Aarteita -liikkeestä. Kannattaa siis poiketa samalla reissulla molemmissa.

Sisällä sinua tervehtii aina aurinkoisesti hymyilevä paikanomistaja Melina. Samalla kun hän huolehtii asiakkaistaan kassan takana, hän hoitaa tarjolle myös tuoretta kahvia ja pikku purtavaa jota shoppailusta väsyneet isännät voivat nauttia sillä välin, kun emännät tekevät löytöjä. Täältä olen tehnyt itsekin löytöjä sisustukseen ja tuunattavaksi puutarhaan. Joskus tulee myös vuokrattua edullinen myyntipaikan viikoksi tai kahdeksi.

jälleen tyttäreni löytö

ja minä löysin kokoelmaani puuttuvan osan 

Kirpputori Sakura

Lapuan keskustan tuntumasta löytyy punainen tupa,  jonka sisällä on metritolkulla vuokrattavia myyntipaikkoja. Tila on iso ja valoisa. Myyntipaikkoja on kiva katsella ilman että koko ajan pitäisi väistellä kanssa sisariaan. Täältäkään en lähtenyt tyhjin käsin.

Kyseinen kirpputori oli päässyt myös kesällä Ilta-Sanomien 60 kiinnostavimman kirpputorin listaukseen.

tänä kesänä on tullut tehtyä yksi jos toinenkin emaliastialöytö

 

Maijan Wanha Navetta

Lapualta Ylistaroon (joka nykyään on osa Seinäjokea) päin ajaessa, tien vieressä on kyltti joka ohjaa Maijan Wanhaan Navettaan. Tunnustan, eksyimme tänne aivan vahingossa matkalla  Ylistarossa sijaitsevalle eläintenvanhainkodille  Wanhalle Markille. Paikan päällä kyllä totesin, että kiva kun poikettiin päätieltä. Tavaraa oli kahdessa eri rakennuksessa isossa kivinavetassa ja pienemmässä ulkorakennuksessa. Pihapiirissä oli lapsille tehty leikkialue, jossa oli kiva leikkiä sen aikaa kun aikuiset etsivät aarteita. Tällä kertaa ei lähtenyt mitään matkaan, mutta varmasti tulen poikkeamaan seuraavallakin  Ylistaroon suuntautuvalla matkallani.  Myös tämä kirppis oli samassa Ilta-Sanomien listauksessa kuin Sakura.

 

Wanha Pokki

Meillä täällä Etelä-Pohojanmaalla tuntuu kaikki olevan jotain Wanhaa, mutta ei se haittaa sillä usein se vanha on aina kestävempää kuin ripakopallinen uutta. Liekö meidän perheen teema kesällä oli "löydetään paikka vahingossa", niin kävi tällekin kirppikselle, kun matkalla Tuurin kurvasimme ihan uteliaisuuttamme Pesäseinäjoen keskustaan  (ja tämäkin kunta tunnetaan nykyään nimellä Seinäjoki) ja siellä olevaan Wanhaan Pokkiin. Tavaraa laidasta laitaan tuli jo pihalla vastaan, mutta vasta sisällä silmieni eteen avautui oikea tavarataivas jota heti oven vieressä vartioi ilmeisesti paikkakunnan "kyläparlamentti". Katseltavaa oli niin paljon ja kahdessa kerroksessa, että kaiken tuon tavaramäärän silmäilyyn olisi tarvittu kokonainen päivä. Tännekin kannattaa varata käteistä mukaan.

Sen verran mielenkiintoinen kohde oli, että palaan tänne vielä paremmalla ajalla uudelleen. Vaikka kiire oli jatkaa matkaa, niin silti täältäkään en lähtenyt tyhjin käsin ja tinkiäkin sain!

tämä Wanhasta Pokista ostettu pyörä tuunattiin kukkapenkkiin. siitä voit lukea täältä

Seuraavat kohteet ovatkin sitten jo Pohojanmaan  ja Keski-Pohojanmaan rannikoilla, hieman pidemmän ajomatkan päässä kotoa.

Ensin käytiin päiväretkellä  Kristiinankaupungissa, joka tuotti myös yhden iloisen kirpputorilöydön.

Krepelin

Krepelin on itse asiassa vanha, historiallinen rakennus pihapiireineen, jossa nykyään on myös majoitus mahdollisuus. Punaiset ulkorakennukset kehystävät upeaa isoa keltaista päärakennusta ja niiden kätköistä löytyy vaikka jos jonkinlaista tavaraa intialaisesta tanssivasta Shiva- patsaasta perisuomalaiseen pappa tunturiin. Pihalla päivysti vanhempi herrasmies joka paljastui kovaksi tarinankertojaksi ja saimme pikaisen käyntimme aikana kuullakin mielenkiintoisen tarinan talon historiasta. Ihana paikka, ihana milijöö!

Tämä paikka oli niin hieno ja mielenkiintoinen että päätimme isännän kanssa tulla ensi kesänä uudestaan ja kenties majoittuen juuri valmistuneisiin huoneistoihin ja kierrellen Kristiinankaupungin nähtävyyksiä majoituspaikan lainapyörillä.

Pohjoisempaan rannikkoa ajaessa vastaan tulee Kalajoki, tuo merituulen, hiekan ja sumun piiskaama kaupunki. Heti ennen ensimmäistä liikenneympyrää silmääni pisti tien viereen itse tehty kyltti, joka opastaa ajamaan kirpputori Mindeen. Sinnepä siis kurvaamme.

Kirppis cafe Minde

Paikka oli valoisa ja tilava, vuokrahyllyt olivat siistit ja selkeät. Kauaa ei tarvinnut hyllyjä kierrellä kun matkaani lähti kaunis valkoinen emalikattila, jonka pohjassa komeili entisen  Jugoslavian leima. Itselläni on kotona pieni pyöreä puurasia, jonka siskoni toi aikoinaan Jugoslavian matkaltaan minulle tuliaiseksi. Tuo puurasia on yksi suurimmista aarteistani, joka on kulkenut matkassani lähes 40 vuotta. Tuntui kuin jokin nostalgiamöykky olisi puristanut rintaani tuota kattilaa ihaillessani! Nyt se pääsee muiden emaliastioiden tapaan koristamaan puutarhaamme.

Lopuksi lasivitriinistä osui silmiini varmasti tämän hetken "hotein"  kirpputavaraesine.  9.8 ilmestynyt Muumin Päivä-muki, joka myytiin loppuun muutamassa minuutissa noin 30€ hintaan. Nyt näitä mukeja kaupitellaan mielestäni "ryöstöhintaan" netissä ja toreissa.  Tälläkin mukilla oli pyyntihintana huikeat 100€!  Juu, ei kiitos.. Minä ostan mukini tavallisista tavarataloista hintaan 15€  ja ryystän niistä joka aamu aamukahavit!

Millaisia kirppislöytöjä sinä olet tehnyt?

Kerro omat kirppisvinkkisi kommenttikenttään!

Kommentit

Viikolla luetuimmat