Jos ei kolmas kerta toden sano, niin vaihdetaan sitten kohdetta!

He jotka tuntevat minut hyvin, tietävät että podet jatkuvaa, ympäri vuoden kestävää kroonista matkakuumetta, joka pahenee kevään lähestyessä.

magnoliat Salzburghissa

Vuosina 2010-2019 kävimme 10 kertaa Prahassa, 3kertaa Lontoossa, 2kertaa Edinburghissa ja Budapestissä, muutamia kertoja Kreikan eri kohteissa sekä on tullut koluttua Salzburg, Wien, Bratislava ja Berliini.

narsissit Wienissä

On myös kaksi kohdetta jonne olen useamman kerran jo ostanut lentoliput, mutta jostain syystä Luoja ei niihin meitä halua päästää. Toinen on Dublin ja toinen on Krakova.

Vuonna 2019 Lontoon matkan jälkeen, kun taskussa poltteli toistamiseen tuoreet liput Krakovaan, en aavistanut että sinne lähtöä joutuisimme odottamaan  yli 2 vuotta. Marraskuussa kun koronatilanne näytti jonkinlaista vihreää valoa matkustamiselle, varasin kolmannen kerran liput Krakovaan  ja jälleen viime viikolla peruutin ne.

tulppaanit ja orvokit Prahassa

Tallaisten "yli puolivuotta" suunniteltujen ja kauan odotettujen matkojen äkkiperuuntumiset  koronan tai nyt Itä-Euroopassa vallitsevan tilanteen takia, aiheuttavat minulle ääretöntä stressiä, koska en ole tottunut muuttamaan kauan hiottuja suunnitelmiani hetkessä.

Saatan ahmia tietoutta kohdemaan kulttuurista, historiasta, tavoista ja tietenkin tutkia karttoja useita kuukausia ennen lähtöä, jotta tiedän tasan tarkkaan mitä haluan nähdä ja "missä mikäkin kivi sijaitsee", niin kuin kanssa matkustajani asian leikkisästi ilmaisee.

Nyt kuitenkin huhtikuinen lähtö Krakovaan alkoi tuntua lähes tyhmältä,  joten jouduin nopeasti päättämään, mitä tehdään. Onneksi Norwegianin sivuilla osui silmiini ilmoitus, että jo varatut lennot sai muuttaa kerran ilmaiseksi. Ei kun kahlaamaan lomaviikolle sopivia kohteita ja olihan niitä, mutta kun ei osannut päättää, kunnes toinen puolisko ilmaisi halunsa päästä välimerenrannalle ja minä taasen halusin kaupunkiin, joten kohteeksi siivilöityi Ranskan Nizza.  Ranska itsessään on matkalistallani vasta ensi vuodelle, mutta silloin kohteena Pariisi ja retkikohteena Versailles. Tulevalla Nizzan matkalla odotan näkeväni myös Monacon ja kenties Cannesin.

laventelit Budapestissä

Olimme tyytyväiset valintaamme ja liput oli muutettu viidessä minuutissa uusiin. Muutos kustansi loput lentopisteeni, mutta olihan niitä tilillä säilytelty jo useamman vuoden, joten pistesaldo tyhjäksi vaan! Eniten tuotti tuskaa löytää näin lyhyellä varoitusajalla budjettiimme sopiva hotelli hyvällä sijainnilla,  mutta muutama tunti Booking.com sivustoja kahlaten, löysin  Hotel Byakkon. Vaikutuksen teki kauniit, raikkaan väriset huoneet , isoine ikkunoineen ja kohtuullinen aamupala, joka sisältyy hintaan.

Nyt on sitten reilu kuukausi aikaa tutustua Nizzaan, Cannesiin ja Monacoon. Ranskankieltä en taida oppia kuin ne peruskohteliaisuudet ja hyvän päivän toivoukset.

Riemulla otan vastaan kaikki hyvät vinkit kohteesta niin nähtävyyksien, kokemuksien kuin ruokailujen suhteen!


Kommentit

Viikolla luetuimmat