Punkaharju - ihana taidepläjäys tavisturistille

Vaikka emme ole mitään taidegallerioiden suurkuluttajia, on taidetta kiva silloin tällöin käydä katsomassa. Punkaharjulla kävimme pyörähtämässä Aseman Taidelaiturilla ja Johanna Oraksen Taidekartanossa. Molempiin on ilmainen sisäänpääsy ja sopii kaiken ikäisille.


Taidelaituri löytyy Luston metsämuseon naapurista. Siellä emme tällä kertaa poikenneet, ehkäpä seuraavalla lomalla. Taidelaiturille meitä veti Andy McCoyn näyttely. Isäntä harmitteli, kun kuuli, että Andy oli ollut itse paikalla vain päivää aiemmin, kun olimme vielä olleet tulossa näille seuduille. Joskus nuoruudessaan kun olivat samoissa piireissä pyörineet, niin kai muutaman sanan olisi halunnut vaihtaa.
Asemarakennus oli todella kaunis ja talon isäntä jutusteli vieraiden kanssa ja kertoili meneillään olevista näyttelyistä.
Isossa pääsalissa oli Andyn näyttely. Väriä ja rytmiä ei näistä teoksista kyllä puuttunut!Aseman takapihalla vai pitäisikö sanoa paremminkin etuovella tulijaa tervehti Miina Äkkijyrkän valtavankokoinen Lehmä- teos. Tullessamme asemalle, meitä vastassa oli patsas iloisesti juoksevista vasikoista. 

Ympäristössä oli kaikenlaista taidetta, jota katsellessa ei voinut kuin ihmetellä ja ihastella.


Taidepläjäyksen saattoi päättää kävelyhetkeen ihanaa lehmuskujaa pitkin, joka myötäili vierellä kulkevaa junarataa. Osassa puita roikkui Marko Ruuskasen kauniit, rakkautta pursuavat linnunpöntöt.Lähtöpäivänä piipahdimme loma-asuntomme läheisyydessä olevassa Johanna Orasen Taidekartanossa. Täytyy myöntää, että alkuun olin hieman epäluuloinen, mutta upeat kukkamaalaukset sulattivat sydämeni. Oli hienoa myös päästä kukistamaan taitelijan ateljeehen. Lahjaliikkeestä matkaan lähti tuliaisia kotona odottavalle taiteilijan alulle.Ei haittaa vaikka taiteen suurinta merkitystä ei niin hyvin hahmottaisikaan, kyllä silti tällaisen tavisturistinkin silmät lepäävät kauniissa väreissä ja muodoissa.

Kommentit

Viikolla luetuimmat