Lähimatkailua -Häjy Distilling Company

Marraskuun lopussa pääsin nettilehti Pointin kutsumana tutustumaan lähes naapurissamme sijaitsevaan Kauhavan vanhaan meijeriin, jonka tiloihin oli viimeisen vuoden aikana rakennettu ginitislaamo. Oli mukava kuunnelle Terhi ja Keijo Mäkelän tarinaa ginin valmistuksesta sekä seurata sivusta, kuinka nettilehteä tehdään.

"kamera käy.."  kuva Liina Hautanen

Vanha meijeri on itselle tuttu 20 vuoden takaa. Silloin sieltä ostettiin maitotuotteita kotiin, kuin mistä tahansa kaupasta. Kun meijeritoiminta loppui, pidimme siellä viime vuosina hetken aikaa Häjy Liven toimistoa. Silloin tuli itsekin mietittyä, että tyhjät tilat sopisivat mainiosti tislaamo tai panimo toimintaan. Onneksi Mäkelät olivat huomanneet saman asian ja meijeri sai uuden elämän heidän kauttaan.Sain siis paikan päällä kuulla Terhin ja Keijon tarinan, kuinka heistä tuli ginin valmistajia ja kuinka heidän ensimmäinen tuotteensa Loitsu, pääsi Alkon hyllylle. Pointin työryhmä Liina ja Teea antoi minulle tehtävän olla mukana esittelyvideolla ja juoda taustalla giniä. Helppo homma, onnistuu!

Pointin artikkelin ja videoin voit käydä katsomassa täältä


Oletko sinä jo maistanut Loitsu Giniä?

Kommentit

 1. Gini (tai muut väkevät) eivät sinällään juomana kiinnosta itseäni, mutta tislaamoon tutustuminen kiinnostaa valtavasti. Ja muutamassa olen käynytkin. Lisäksi on valtavan hienoa, että vanhan meijerin tilat on saatu uuteen käyttöön. Toivottavasti Häjy Distilling Company menestyy hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kyllä aivan huippua, että pienessä kaupungissamme kehitetään jotain uutta ja samalla vaalitaan vanhaa. Uskon, että Häjy Distillingerillä tulee olemaan edessään pitkä ja loistava tulevaisuus!

   Poista
 2. Onpa mielenkiintoisen kuuloinen (ja näköinen!) kohde :) ja kiva, että löytyy noin läheltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä kurkistamassa, jos suuntaa kesälomalla vaikkapa Kauhavalla (Alahärmässä) sijaitsevaan Power Parkkiin. Kauhavan keskustassa muutenkin kivoja kokoperheen käyntikohteita käsityöliikkeistä, kirpputoreihin aina puukkotehtaaseen asti :)

   Poista
 3. Oho, miten en oo pohjanmaalaisena tästä kuullutkaan! Kyrö on kyllä tuttu, mutta tämä oli ihan uusi nimi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tislaamo on aloittanut toimintansa aika hiljattain, joten siksi ei vielä ole kauheasti kuultu, mutta nyt toivottavasti tietoisuus kiirii ja saadaan yksi uusi vetonaula nostamaan Kauhavaakin suurenyleisön tietoisuuteen!

   Poista
 4. Ajattelin, että Kyrö, enkä ole käynyt siellä. Nyt siis myös Häjy. Koko Kauhava on jäänyt yhden geokätkön varaan. Pitäisi tutustua enemmän. Tuskin kuitenkaan tutustun Häjyyn, sillä alkoholia menee tosi niukasti minulla. Olen melkeinpä absolutisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Kauhavalla on geokätkeilyn ja uuden tislaamon lisäksi muutakin kivaa katseltavaa. Kuten jo edellisessä kommentissa viittasin, on täällä paljon kädentaitoja vaalivalle henkilölle kaikenlaista ja kesäisin upeat peltoaukemat, josta muistuikin mieleeni, että itsekin yritin joskus löytää kylälle piilotettua geokätköä, mutta puhelimeni ei suostunut tekemään yhteistyötä ja kätkö jäi löytämättä...

   Poista

Lähetä kommentti

Viikolla luetuimmat