Blogihaaste: 10 matkakuvaa vol. 2

Tähän kuvahaasteeseen vastaaminen venähti kevyesti parilla vuodella! Olin jo kertaalleen miettinyt kuvat, mutta jokin ei vaan kolahtanut.  Nyt, noin muutaman päivän rutistuksella, kuvat loksahtivat paikoilleen ja muutama meni vaihtoon eli ns. konmaritin päivityksen uuteen uskoon!


1. KUVA TÄYDELLISESTÄ HETKESTÄ

Elokuussa 2014 lomailimme koko perheen voimin Kreetalla. Matkalla sattui ja tapahtui enemmän kuin olisi ollut tarve: vaihdoimme huoneistoa muutamaan otteeseen, isännällä tikattiin jalkapohjaa jo loman alkumetreillä ja minut sekä tyttäreni meinasi  merivirta viedä menojaan. Tämä kuva tuo mieleeni kiitollisuuden ajatuksesta, että olikohan matkalaukkuun pakattu muutama enkeli, että loppujen lopuksi loma suju hyvin ja nautimme reissusta täysin rinnoin, vaikka allekirjoittanut ei saanutkaan koluta kaikkia kivikaasoja läpi!


2. PERINTEINEN TURISTIKUVA

Joka ikisessä paikassa tulee poseerattua jonkin tunnetun maamerkin kera. Välillä oikein nolottaa, mutta kun turistiksi on lähdetty, niin kuva otetaan! Tämä Bratislavassa oleva "työmies" oli jotenkin sympaattinen eikä tule kovin usein toisten matkakuvissa vastaan. 


3. KUVA MAHDOLLISIMMAN KAUKAA

Maantieteellisesti Salzburg ei niin mahdottoman kaukana ole, mutta kuvassa esiintyvät Alpit ovat olleet minulle kaukainen haave jo usean vuoden ajan. Joku päivä toivoisin olevani roadtripillä Alppeja halkovalla juna- tai automatkalla. Haluaisin patikoida vihreillä niityillä kuin Pikku Heidi konsanaan ja ihastella maisemia Zugspitzenin huipulta.


4. SUURKAUPUNGIN SYKETTÄ

Lontoo ei olisi Lontoo ilman punaisia busseja ja mustia takseja ja niitähän piisaa tungokseen asti! Usein pääsimme todistamaan myös pyöräilijöiden puikkelehdintaa liikenteen joukossa. -En lähtisi itse kokeilemaan!


5. ZZZ − MATKUSTAMINEN VÄSYTTÄÄ

Matkassa tietenkin väsyy ja kun väsy iskee päälle niin silloin on otettava päikkärit! Tämä herra Bratislavan juna-asemalla oli asian ytimessä, eikä häiriintynyt vaikka vieressä oleva poppikone pauhasi täysillä raskasta metallimusiikkia.


6. AURINGONLASKU


Hienoja auringonlaskuja on tullut koettua useita, mitä upeimmissa paikoissa,  mutta tämä muutama vuosi sitten Nizzassa, hotellimme kattoterassilla koettu hetki on yksi mieleenpainuvimpia. Ei sen takia että isäntä selaa puhelintaan hienolla hetkellä, vaan siksi, että pitkä piinaava odotus matkalle lähdöstä koronavuosien jälkeen oli loppunut. Huhtikuun lopussa illat olivat suloisen lämpöisiä sekä viini syntisen hyvää ja halpaa!!


7. HERKUTTELU OLENNAISENA OSANA REISSUJA

Loma ilman kunnon herkuttelua on teeskentelyä! Siksi pöytä laitetaan aina koreaksi maksoi mitä maksoi. Kotona voi sitten syödä näkkileipää. Arvelen, että kaikki kreikassa lomailleet tietävät, mitä tarkoitan?


8. HEHKUTETTU NÄHTÄVYYS, JOKA OLIKIN PETTYMYS

Buckinghamin palatsi oli toivekohteeni usealla Lontoon matkallani, mutta koskaan en sinne ehtinyt. Lopulta syksyllä 2019 kun sopiva hetki löytyi, oli se lopulta aika pannukakku. Turisteja -meidän lisäksi, oli pihassa niin paljon, että hermot meni. Itse piha oli aidattu metalli-aidoilla, joita joutui loputtomasti kiertämään, ennen kuin oli lähelläkään rakennusta. Nopeat kuvat ja Heippa! Tämä riitti meille.


9. ”TEEN MITÄ VAIN HYVÄN OTOKSEN ETEEN” -KUVA

Kotoa asti mukana roudattu pahvimuki -kyllä! Tarkoitus oli saada "täydellinen ensimmäinen someotos" silloisen työpaikkani someen, teemalla -kokki lomailee! Moni epäili, että kuva oli photoshopattu, mutta kyllä minä sen mukin Othoskylän lähes korkeimmalle paikalle mukanani kiikutin.


10. KUVA ROADTRIPILTÄ


Junamatkailu niin kotimaassa kuin ulkomailla on kivaa, erotuksella se seikka, että Keski-Euroopassa junailu on aina mahtava kokemus, niin maisemien kuin palvelunkin suhteen. Ravintolavaunussa ruuat tarjoillaan liinoitetulle pöydälle, valkoiset hanskat käsissä. Ihmiset ovat ystävällisiä ja erimaista tulevat vaihtavat kuulumisia kuin vanhat tuttavat konsanaan. Tämä kuva on jostain väliltä Budapest- Bratislava-Praha.


OHJEET HAASTEESEEN
1. Haasteeseen saa tarttua vapaasti, kunhan mainitsee haasteen alkuperän eli Journey Diary -matkablogin.
2. Linkitä vastauksesi Journey Diaryn postauksen kommenttikenttään, jotta Jenna saa koottua haastepostaukset yhteen linkiksi/vinkiksi.
3. Voit halutessasi haastaa bloggaajia mukaan tai vaihtoehtoisesti olla haastamatta ketään.
4. Haasteeseen saa osallistua aivan vapaasti, ei tarvitse jäädä odottelemaan, että joku sinut haastaisi.

Kommentit

  1. Tähän voisikin olla itsekin hauskaa osallistua. Täytyypä laittaa harkintaan. Kuvia on kuitenkin kertynyt vuosien varrelta niin paljon, että ei ihan helppo projekti tule olemaan. Journey Diary -blogi ei taida olla enää toiminnassa?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Viikolla luetuimmat