Lähimatkailun helmi - Vinttage-vintti

Rakastan kirpputorien kiertelyä ja sitä tunnetta, kun et ole oikeasti etsimässä mitään ja sitten teetkin parhaat löytösi! Olen varmasti useasti kehunut asuinkaupunkini   Antiikki ja Aarteita -paikkaa, josta on koko perheemme tehnyt löytöjä. (juttua voit lukea  täältä )Viime käynnillä tutustuin yläkertaan tehtyyn "vintage -vinttiin" jossa oli upea tarjonta huonekaluja, asusteita ja tekstiilejä. 

Yksi vintin huoneista oli omistettu upeille kankaille, vaatteille ja asusteille. Silmissä vilisi värien ilotulitus, katsoit sitten mihin suuntaan tahansa.


Hyllyt notkuivat marimekkoa ja finlaysoniaretroa ja vintagea sulassa sovussa

hienoja asuja ja asusteitaJa päätyseinällä jokin, joka sai minun kiinnostukseni heräämään: MarilynLapsuudessani jokaisessa kodissa oli varmasti kirjahyllyssä Koululaisen uusi tietosanakirja-kokoelma.  Sieltä muutama kohta syöpyi verkkokalvoilleni. Sanat: helmikana? suomenpystykorva, valtioiden liput ja Andy Warhol -jonka kohdassa oli Marilyn Monroen kasvot erivärisinä.  Myöhemmin törmäsin näihin kasvoihin kevään- 89 luokkaretkellä, jossain Lundin ja Kööpenhaminan välimaastossa.

30vuotta myöhemmin saapui Tampereen Tampere taloon Andy Warholin  Posters- näyttely, jonne suuntasimme koko perheen voimin. Siellä jälleen kohtasin tutun Marilynin.  Nyt kun samaiset kasvot hymyilivät mystisesti, kuin Mona Lisa  konsanaan, Vintage- vintin seinällä, päätin ostaa sen omakseni. Paikkaa kuvalle ei vielä ole tiedossa, mutta eiköhän se ajan saatossa tilansa ota haltuun.


Oletko sinä tehnyt löytöjä kirpputoreilta, jotka herättävät muistoja jostain menneisyydestäsi?


Kommentit

Viikolla luetuimmat