Lähimatkailijan kirpputorikierros 2024

Olen aiemmin jo tehnyt kirpputoripäivityksen, mutta ei kai niitä voi olla koskaan liikaa? Tässä postauksessa osa uusia ja osa vanhoja tuttuja, niitä suosikkeja joissa tulee käytyä säännöllisen epäsäännöllisesti.

Kevät talvella innostui jälleen siivoamaan varastojani ja päätin laittaa osan  tavaroista myyntiin. Paikaksi valitsin Lapualla olevan Lysti kirppiksen. Kiinteistössä oli toiminut aiemmin Sakura kirppis, mutta nyt oli tapahtunut omistajanvaihdos ja paikka oli muuttanut nimensä myötä myös tyyliään. Käyttöön oli otettu Kirppis- Kalle sovellus, jolla asiakas pystyi hinnoittelemaan ja nimeämään tuotteet näppärästi kotona ja paikan päällä tulostettiin valmis hinnoitteluarkki. Sitten vaan liimailemaan hintalappuja tuotteisiin. Tämä aiheutti tietenkin suurta koukutusta, sillä nyt pystyi omasta puhelimesta seurata myynnin kehitystä. Sovellus toi tietenkin  helpotuksen siihenkin asiaan, että myyntiseurannan avulla oli helppoa arvioida, pitääkö paikkaa käydä kohentamassa ja viemässä lisää myytävää. Kun myyntijakso päättyi, rahat tilitettiin suoraa tilille. Helppoa! 



Tutustu  Lystiin täältä

Kevään ja kesän aikana olemme kiertäneet lähimaakuntien  kirppiksiä  josta tässä muutama ja oma henkilökohtainen mielipiteeni  paikoista :)

Aloitetaan oman pitäjän eli Kauhavan Lähetystorista,  joka on viime vuosien aikana tehnyt kasvojen kohotuksen. Tuotteet ovat kivasti ryhmitelty ja sieltä löytää nopeasti etsimänsä. Hinnoittelu kohdillaan!  Toisinaan, kun lahjoitustavaraa alkaa kertymään, on paikassa alennusmyynnit. Näin tavara vaihtuu nopeammin.



Tutustu Kauhavan Lähetystoriin täältä

Peräseinäjoella ( nyk. Seinäjoki ) oleva Wanha Pokki onkin jo vanha tuttu, josta juttua löytyy vanhemmasta postauksestani. Mielenkiintoinen paikka. Tavaraa laidasta laitaan, sitä sun tätä, hallitussa kaaoksessa. Täällä hinnoista voi neuvotella. Vain käteismaksu.



Tutustu Pokkiin täältä

Seinäjoella Piritan kirpputori. Tämäkin aiemmin ollut iloinen yllätys, nyt lievä pettymys. Tuntuu kuin paikka olisi muuttunut kaikkien turhan päiväisten matkamuistojen loppusijoitus kohteeksi. 




Tutustu Piritan kirpputoriin täältä

Seinäjoella olevasta Ykkös Baasarista en ole tainnut koskaan lähteä tyhjin käsin. Tilava, siisti, iso rakennus. Tavara vaihtuu ja kauppa tuntuu käyvän hyvin. Hiljattain muokanneet sisätiloja uuteen järjestykseen. Täällä tulee käytyä säännöllisesti.



Tutustu Ykkös Basaariin täältä

Kierrätykeskus Seinäjoki. Täällä myös paljon tavaraa ja huonekaluja laidasta laitaan. Tuntuu olevan lapsiperheiden suosiossa. Tuotteet hyvässä järjestyksessä, helppo löytää haluamansa.




Tutustu Kierrätyskeskukseen täältä

Alavus Kirppis Alavudella oli sitten se paikka,  joka oli jäänyt jonnekin vuosituhannen vaihteeseen! Kunnosta päätellen, tavaroista puolet olivat sellaista, joidenka paikka olisi ollut oikeasti kaatopaikka, ei jälleenmyynti. Usean pöydän kohdalla jäin miettimään, mitä iloa näistä tavaroista on kenellekään?



Kirppikseen voit tutustua täällä

Alavuden Lähetyskirppis oli taasen  pieni  ja sympaattinen. Tavaroita hypistellessä tein aikamatkan omaan lapsuuteeni.  Ystävällinen, myyntihenkinen Rouva oli iso plussa!


  • Alavuden KL:n kirpputori Järviluomantie 11 Alavus
    Kirpputori avoinna: ke 11-15  to 11-17  pe 11-15  la 11-14


Alavus Äijä Tori  -vain tosi miehille!  Raakalaudasta tehdyt tukevat  hyllyt sekä rouhea betonilattia, jotka kestävät painavampaakin tavaraa.  Myyntiartikkelit  militariasta,  moottorisahoihin ja muttereihin. Myös naisia näkyi tutkivan tavaroita, vaikka paikka huokuikin äijä energiaa. Tänne viedään miehet ja itse mennään shoppailemaan Keskiselle!



Tutustu Äijä Toriin täältä 

Ähtärin keskustassa oleva Remix oli oikein kirpputorien kuningatar , niin ulkoisesti kuin sisäisestikin! Entiseen pankkiin tehty siisti, tilava kokonaisuus, jossa taustalla soi hempeä musiikki. Artikkelit olivat laitettu kauniisti esille  ja niitä oli helppo tutkia. Tilassa toimi myös viihtyisän näköinen kahvila, jossa oli mm mukavan näköinen terassi. Paikassa oli kirpputoriksi ehkä aavistuksen liian kalliit hinnat, mutta silti suuri suositus näin ensi käymällä!

*



Tutustu Remixiin täältä

Tykkäätkö Sinä kierrellä kirppiksiä? 

Lisää kommentteihin omat suosikkisi!





Kommentit

  1. Tässä olikin käyty kattavasti eri kirppiksiä läpi. Joskus aiemmin tuli kierrettyä enemmän kuin nykyään. Ehkäpä sitä voisi lähiaikoina itsekin jonkun kierroksen omassa kotikaupungissa kuitenkin tehdä.

    VastaaPoista
  2. Kirppisten kiertely, missä sitten liikutaankin on hauskaa. "Koskaan kun ei tiedä, minkä aarteen eteensä saa.." Vai miten se nyt meni. Isäntä etsii lähinnä LP-levyjä, minä tiettyjä lasiesineitä ja jonninjoutavaa tavaraa puutarhan koristeeksi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Viikolla luetuimmat